Technische tekening – bestektekening

Nadat de ontwerpfase afgerond is, verzorgen we de bestektekening(en). Vaak wordt na het maken van een technische tekening pas duidelijk wat de bouwkosten gaan worden voor het project. Onze meerwaarde om vanaf de initiatieffase betrokken te zijn, is echter dat er voorafgaande aan de bestektekeningen reeds een kostprijsindicatie gemaakt kan worden. Dit voorkomt een dure onnodige fase indien de haalbaarheid gering is, waardoor teleurstellingen achteraf voorkomen worden.

Het tekenwerk

Ons intern tekenbureau kan de bestektekening geheel voor zijn rekening nemen. Is er een externe architect betrokken? Dan wordt de technische tekening vaak door diegene gemaakt.
Door dat wij vanuit bouwkundig uitvoerende ervaring het tekenwerk oppakken, kunnen we direct aansturen op efficiënte oplossingen en detailleringen alsmede een constructief slim opgezet plan. Dit zal de bouwkosten ten goede komen. Ook worden de stukken direct met de juiste uitgewerkte detailleringen en toegepaste materialen ingediend bij de gemeente. Ook worden deze technische tekeningen 1 op 1 omgezet naar de werktekeningen, waardoor hier ook weer een efficiency slag gemaakt wordt.

Heeft u al een schetsontwerp of een duidelijke visie van het project? Maar moet vanaf deze fase de bestektekening nog gemaakt worden voor de vergunningsaanvraag? Geen probleem, want ook het inspringen in een project wat de ontwerpfase al gepasseerd is, doen we graag voor u. We pakken de plannen gewoon op waar het gestrand is.

Bestek schrijven

Uiteraard verzorgen we ook het schrijven van het bestek in stabu vorm voor u. Vaak wordt hier echter niet veel tijd in gestoken en leert de ervaring dat een goede technische omschrijving met bijhorend bestektekeningen minder kosten met zich meebrengt en zeker genoeg lijnen uitzet om tot een duidelijk bouwplan te komen.

De technische tekening maken

Ook het maken van de technische tekening(en) in deze fase nemen we geregeld voor onze rekening. Zowel constructief als installatietechnisch kunnen we voor u verzorgen.

Hoe beter de stukken in de bestekfase uitgewerkt zijn, hoe beter de afspraken onderling, welke weer tot een succesvol resultaat leiden. Neem vrijblijvend contact met ons op om kennis te maken en uw plannen te bespreken.

Enkele diensten van Bouwbedrijf Bodavi

De projecten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde projecten? Zakelijke projecten, projecten voor particulieren, nieuwbouw, verbouw of restauratie? Hieronder presenteren we met trots onze projecten.

De nieuwsberichten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van Bouwbedrijf Bodavi? En wilt u graag op de hoogte blijven? Lees dan onze nieuwsberichten.

transformatie 23 appartementen te Roosendaal

transformatie 23 appartementen te Roosendaal

Recent hebben wij de opdracht gekregen voor een transformatie van een winkel en kantoorruimte tot 23 appartementen. Deze door Studio 412 ontworpen appartementen midden in […]

lees verder
Opgeleverd: 4 woningen te Well

Opgeleverd: 4 woningen te Well

Wederom een succesvol afgerond project. Wij willen de ontwikkelaar EPM-Holding bedankten voor de succesvolle samenwerking, en de bewoners alle geluk wensen in hun nieuwe woning. […]

lees verder
Kantoorruimte te huur

Kantoorruimte te huur

+/- 80m2 Kantoor / werk ruimte te huur aan de Ammerzodenseweg 27 te Hedel. . Voorzieningen: – verwarming – toilet en pantry – Airco – […]

lees verder
Realiseren 3 docks te Rosmalen

Realiseren 3 docks te Rosmalen

In Rosmalen zijn we lekker bezig met het realiseren van 3 laaddocks. Eind november werden we benaderd om mee te denken aan het realiseren van […]

lees verder
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
073 599 1541