Technische tekening – bestektekening

Nadat de ontwerpfase afgerond is, verzorgen we de bestektekening(en). Vaak wordt na het maken van een technische tekening pas duidelijk wat de bouwkosten gaan worden voor het project. Onze meerwaarde om vanaf de initiatieffase betrokken te zijn, is echter dat er voorafgaande aan de bestektekeningen reeds een kostprijsindicatie gemaakt kan worden. Dit voorkomt een dure onnodige fase indien de haalbaarheid gering is, waardoor teleurstellingen achteraf voorkomen worden.

Het tekenwerk

Ons intern tekenbureau kan de bestektekening geheel voor zijn rekening nemen. Is er een externe architect betrokken? Dan wordt de technische tekening vaak door diegene gemaakt.
Door dat wij vanuit bouwkundig uitvoerende ervaring het tekenwerk oppakken, kunnen we direct aansturen op efficiënte oplossingen en detailleringen alsmede een constructief slim opgezet plan. Dit zal de bouwkosten ten goede komen. Ook worden de stukken direct met de juiste uitgewerkte detailleringen en toegepaste materialen ingediend bij de gemeente. Ook worden deze technische tekeningen 1 op 1 omgezet naar de werktekeningen, waardoor hier ook weer een efficiency slag gemaakt wordt.

Heeft u al een schetsontwerp of een duidelijke visie van het project? Maar moet vanaf deze fase de bestektekening nog gemaakt worden voor de vergunningsaanvraag? Geen probleem, want ook het inspringen in een project wat de ontwerpfase al gepasseerd is, doen we graag voor u. We pakken de plannen gewoon op waar het gestrand is.

Bestek schrijven

Uiteraard verzorgen we ook het schrijven van het bestek in stabu vorm voor u. Vaak wordt hier echter niet veel tijd in gestoken en leert de ervaring dat een goede technische omschrijving met bijhorend bestektekeningen minder kosten met zich meebrengt en zeker genoeg lijnen uitzet om tot een duidelijk bouwplan te komen.

De technische tekening maken

Ook het maken van de technische tekening(en) in deze fase nemen we geregeld voor onze rekening. Zowel constructief als installatietechnisch kunnen we voor u verzorgen.

Hoe beter de stukken in de bestekfase uitgewerkt zijn, hoe beter de afspraken onderling, welke weer tot een succesvol resultaat leiden. Neem vrijblijvend contact met ons op om kennis te maken en uw plannen te bespreken.

Enkele diensten van Bouwbedrijf Bodavi

De projecten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde projecten? Zakelijke projecten, projecten voor particulieren, nieuwbouw, verbouw of restauratie? Hieronder presenteren we met trots onze projecten.

De nieuwsberichten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van Bouwbedrijf Bodavi? En wilt u graag op de hoogte blijven? Lees dan onze nieuwsberichten.

Nieuwbouw bedrijfspand Alix the label en De Arend

Nieuwbouw bedrijfspand Alix the label en De Arend

Het is zover, de nieuwbouw van het bedrijfspand van Alix the label en De Arend is gestart. Bodavi heeft de eer om dit door Sloven […]

lees verder
Nieuwbouw woonhuis aan de Vinkelse Slagen te Vinkel

Nieuwbouw woonhuis aan de Vinkelse Slagen te Vinkel

Het is zover, de nieuwbouw van het woonhuis van Fam. van Vianen word gestart. Bodavi heeft de eer om deze door Vianen ontwerpers van gebouwen […]

lees verder
Trots op onze nieuwe huisstijl

Trots op onze nieuwe huisstijl

Met trots presenteren wij onze nieuwe huisstijl. Een mooi nieuw logo en mooie nieuw bestickerde bussen. En daar hoorde natuurlijk intern een feestje bij, compleet […]

lees verder
Nieuwbouw bedrijfspand WEX Holland te Schoonhoven

Nieuwbouw bedrijfspand WEX Holland te Schoonhoven

Eind vorig jaar zijn we gestart met de visuele werkzaamheden van het nieuwbouw bedrijfspand van WEX Holland te Schoonhoven. Wij hebben de eer om het […]

lees verder
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 11 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 11 referenties