Werktekening(en)

Zodra alle relevante keuzes gemaakt zijn en het project definitief voor uitvoering vrij gegeven wordt maken wij de werktekening(en) ter voorbereiding op de uitvoering. Ons intern tekenbureau werkt het gehele project tot in de puntjes uit, zodat tijdens de uitvoering geen afspraken of keuzes vergeten worden om daadwerkelijk toe te passen in het project. Door onze jarenlange kennis in de uitvoering worden onze werktekeningen tot in detail uitgewerkt waarbij de uitvoerende partijen elke discipline tot in de puntjes uit kunnen voeren om tot het gewenste en afgesproken eindresultaat te komen.

Intern werktekening maken

Indien we een plan geheel vanaf de ontwerp- en bestekstekeningen ontworpen en uitgewerkt hebben, is het een kleine stap om de tekeningen om te zetten tot een werktekening op de reeds gemaakte plannen. Daarnaast word in deze fase ook de werkvoorbereiding betrokken bij het proces, waardoor een extra controle ronde op het tekenwerk bespaard wordt. De stukken zijn dan direct definitief en ter beschikking voor de uitvoering.

Werktekeningen reeds gemaakt?

Uiteraard worden er vaak vanuit een architect werktekeningen aangeleverd welke dan voor uitvoering gereed zijn. Voordat we hier blind op gaan vertrouwen en bouwen, worden deze tot in detail beoordeeld en gecontroleerd. Wij controleren onder andere of de werktekening alle volgens de opdracht gemaakte afspraken en keuzes bevat.

Daarnaast beoordelen wij de werktekeningen ook op uitvoerbaarheid en volgorde van werken, zodat er in de uitvoering geen verrassingen naar boven komen. Een architect kijkt ten slotte vaak door een andere bril naar het tekenwerk dan wij als bouwkundig aannemer. Dat betekent echter niet dat detailleringen, welke efficiënter uitgevoerd kunnen worden of in een andere bouwvolgorde uitgevoerd worden, esthetische compromissen nodig hebben om te kunnen verwezenlijken.

Hoe beter de werktekeningen uitgewerkt zijn, hoe beter de afspraken onderling, welke weer tot een succesvol resultaat lijden. Dit komt de planning, efficiëntie en samenwerking met de opdrachtgever ten goede.

Enkele diensten van Bouwbedrijf Bodavi

De projecten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde projecten? Zakelijke projecten, projecten voor particulieren, nieuwbouw, verbouw of restauratie? Hieronder presenteren we met trots onze projecten.

De nieuwsberichten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van Bouwbedrijf Bodavi? En wilt u graag op de hoogte blijven? Lees dan onze nieuwsberichten.

transformatie 23 appartementen te Roosendaal

transformatie 23 appartementen te Roosendaal

Recent hebben wij de opdracht gekregen voor een transformatie van een winkel en kantoorruimte tot 23 appartementen. Deze door Studio 412 ontworpen appartementen midden in […]

lees verder
Opgeleverd: 4 woningen te Well

Opgeleverd: 4 woningen te Well

Wederom een succesvol afgerond project. Wij willen de ontwikkelaar EPM-Holding bedankten voor de succesvolle samenwerking, en de bewoners alle geluk wensen in hun nieuwe woning. […]

lees verder
Kantoorruimte te huur

Kantoorruimte te huur

+/- 80m2 Kantoor / werk ruimte te huur aan de Ammerzodenseweg 27 te Hedel. . Voorzieningen: – verwarming – toilet en pantry – Airco – […]

lees verder
Realiseren 3 docks te Rosmalen

Realiseren 3 docks te Rosmalen

In Rosmalen zijn we lekker bezig met het realiseren van 3 laaddocks. Eind november werden we benaderd om mee te denken aan het realiseren van […]

lees verder
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
073 599 1541