Werktekening(en)

Zodra alle relevante keuzes gemaakt zijn en het project definitief voor uitvoering vrij gegeven wordt maken wij de werktekening(en) ter voorbereiding op de uitvoering. Ons intern tekenbureau werkt het gehele project tot in de puntjes uit, zodat tijdens de uitvoering geen afspraken of keuzes vergeten worden om daadwerkelijk toe te passen in het project. Door onze jarenlange kennis in de uitvoering worden onze werktekeningen tot in detail uitgewerkt waarbij de uitvoerende partijen elke discipline tot in de puntjes uit kunnen voeren om tot het gewenste en afgesproken eindresultaat te komen.

Intern werktekening maken

Indien we een plan geheel vanaf de ontwerp- en bestekstekeningen ontworpen en uitgewerkt hebben, is het een kleine stap om de tekeningen om te zetten tot een werktekening op de reeds gemaakte plannen. Daarnaast word in deze fase ook de werkvoorbereiding betrokken bij het proces, waardoor een extra controle ronde op het tekenwerk bespaard wordt. De stukken zijn dan direct definitief en ter beschikking voor de uitvoering.

Werktekeningen reeds gemaakt?

Uiteraard worden er vaak vanuit een architect werktekeningen aangeleverd welke dan voor uitvoering gereed zijn. Voordat we hier blind op gaan vertrouwen en bouwen, worden deze tot in detail beoordeeld en gecontroleerd. Wij controleren onder andere of de werktekening alle volgens de opdracht gemaakte afspraken en keuzes bevat.

Daarnaast beoordelen wij de werktekeningen ook op uitvoerbaarheid en volgorde van werken, zodat er in de uitvoering geen verrassingen naar boven komen. Een architect kijkt ten slotte vaak door een andere bril naar het tekenwerk dan wij als bouwkundig aannemer. Dat betekent echter niet dat detailleringen, welke efficiënter uitgevoerd kunnen worden of in een andere bouwvolgorde uitgevoerd worden, esthetische compromissen nodig hebben om te kunnen verwezenlijken.

Hoe beter de werktekeningen uitgewerkt zijn, hoe beter de afspraken onderling, welke weer tot een succesvol resultaat lijden. Dit komt de planning, efficiëntie en samenwerking met de opdrachtgever ten goede.

Enkele diensten van Bouwbedrijf Bodavi

De projecten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde projecten? Zakelijke projecten, projecten voor particulieren, nieuwbouw, verbouw of restauratie? Hieronder presenteren we met trots onze projecten.

De nieuwsberichten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van Bouwbedrijf Bodavi? En wilt u graag op de hoogte blijven? Lees dan onze nieuwsberichten.

Nieuwbouw woonhuis te Veghel

Nieuwbouw woonhuis te Veghel

Wij zijn zeer verheugd dat we dit woonhuis geheel ontworpen door Thomas Architecten  mogen gaan realiseren in Veghel. De overdracht  zal in week 39 plaats […]

lees verder
Realiseren 4 woningen te Zwijndrecht

Realiseren 4 woningen te Zwijndrecht

We zijn zeer verheugd dat we in opdracht van TSU ontwikkeling BV na de 7 woningen welke we eerder hebben aangenomen die gerealiseerd worden op […]

lees verder
Nieuwbouw 7 woningen de Toorts te Zwijndrecht

Nieuwbouw 7 woningen de Toorts te Zwijndrecht

We zijn zeer verheugd dat we in opdracht van TSU ontwikkeling BV 7 eengezinswoningen mogen realiseren. In samenspraak met TSU heeft Bodavi een concept woning […]

lees verder
Nieuwbouw woonhuis te Vught

Nieuwbouw woonhuis te Vught

Wij zijn zeer verheugd dat we dit woonhuis van ruim 1950m3 geheel ontworpen door Maas architecten en gelegen op het terrein van de voormalige kazerne […]

lees verder
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 11 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 11 referenties