Constructie berekenen met een constructieberekening

Een constructieberekening wordt gemaakt om de veiligheid en de kwaliteit van een bouwproject te kunnen garanderen. Constructieberekeningen worden onder andere toegepast bij funderingen, wanden, kolommen, vloeren, blaken en daken. Wanneer u bij een verbouw-, aanbouw- of nieuwbouwproject een vergunning nodig heeft, bent u verplicht om een constructieberekening in te dienen. Wilt u een constructie laten berekenen? Bouwbedrijf Bodavi staat graag voor u klaar.

Met een constructieberekening zorgt u ervoor dat u voldoet aan de hedendaagse wet- en regelgeving. Daarnaast kunt ook door te constructie te (laten) berekenen in de toekomst ook scheuren en verzakkingen voorkomen.

Wie maakt de constructieberekening?

Bij het aanvragen van een vergunning is het van belang dat de constructieberekening gemaakt wordt door iemand die daartoe bevoegd is. Bij Bouwbedrijf Bodavi hebben we hiervoor diverse bevoegde personen in dienst die kennis hebben van het draagvermogen. Bij het berekenen van de constructie wordt het draagvermogen van de constructie berekend, de maximale belasting op de dragende delen.

Een constructieberekening wordt vertaald naar een constructietekening. Hierop wordt onder andere aangegeven wat de sterkte en de dikte moet zijn van de te gebruiken materialen. En wat het draagvermogen moet zijn van zowel de horizontale als de verticale constructies. Een soort van handleiding dus naast de beschikbare bouwtekeningen.

Verbouw, aanbouw of realisatie

Of het nou om een nieuwbouw- of verbouwproject gaat: wij berekenen graag de constructie. Door onze constructieve kennis kunnen we snel doorgronden wat de meest interessante economische opties voor u zijn.

Wilt u een constructieberekening laten maken door Bouwbedrijf Bodavi? Of wilt u meer weten over onze mogelijkheden in uw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Niet alleen onze professionele en ervaren vakmensen, maar ook de koffie staat altijd voor u klaar.

Enkele diensten van Bouwbedrijf Bodavi

De projecten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde projecten? Zakelijke projecten, projecten voor particulieren, nieuwbouw, verbouw of restauratie? Hieronder presenteren we met trots onze projecten.

De nieuwsberichten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van Bouwbedrijf Bodavi? En wilt u graag op de hoogte blijven? Lees dan onze nieuwsberichten.

Nieuwbouw 21 appartementen te Almere

Nieuwbouw 21 appartementen te Almere

Afgelopen week hebben wij een bijzonder mooi project weten te scoren. In opdracht van WIBO vastgoed BV mogen wij 21 appartementen gaan bouwen in Almere. […]

lees verder
Nieuwbouw woonhuis te Veghel

Nieuwbouw woonhuis te Veghel

Wij zijn zeer verheugd dat we dit woonhuis geheel ontworpen door Thomas Architecten  mogen gaan realiseren in Veghel. De overdracht  zal in week 39 plaats […]

lees verder
Realiseren 4 woningen te Zwijndrecht

Realiseren 4 woningen te Zwijndrecht

We zijn zeer verheugd dat we in opdracht van TSU ontwikkeling BV na de 7 woningen welke we eerder hebben aangenomen die gerealiseerd worden op […]

lees verder
Nieuwbouw 7 woningen de Toorts te Zwijndrecht

Nieuwbouw 7 woningen de Toorts te Zwijndrecht

We zijn zeer verheugd dat we in opdracht van TSU ontwikkeling BV 7 eengezinswoningen mogen realiseren. In samenspraak met TSU heeft Bodavi een concept woning […]

lees verder
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 12 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 12 referenties
073 599 1541