Constructie berekenen met een constructieberekening

Een constructieberekening wordt gemaakt om de veiligheid en de kwaliteit van een bouwproject te kunnen garanderen. Constructieberekeningen worden onder andere toegepast bij funderingen, wanden, kolommen, vloeren, blaken en daken. Wanneer u bij een verbouw-, aanbouw- of nieuwbouwproject een vergunning nodig heeft, bent u verplicht om een constructieberekening in te dienen. Wilt u een constructie laten berekenen? Bouwbedrijf Bodavi staat graag voor u klaar.

Met een constructieberekening zorgt u ervoor dat u voldoet aan de hedendaagse wet- en regelgeving. Daarnaast kunt ook door te constructie te (laten) berekenen in de toekomst ook scheuren en verzakkingen voorkomen.

Wie maakt de constructieberekening?

Bij het aanvragen van een vergunning is het van belang dat de constructieberekening gemaakt wordt door iemand die daartoe bevoegd is. Bij Bouwbedrijf Bodavi hebben we hiervoor diverse bevoegde personen in dienst die kennis hebben van het draagvermogen. Bij het berekenen van de constructie wordt het draagvermogen van de constructie berekend, de maximale belasting op de dragende delen.

Een constructieberekening wordt vertaald naar een constructietekening. Hierop wordt onder andere aangegeven wat de sterkte en de dikte moet zijn van de te gebruiken materialen. En wat het draagvermogen moet zijn van zowel de horizontale als de verticale constructies. Een soort van handleiding dus naast de beschikbare bouwtekeningen.

Verbouw, aanbouw of realisatie

Of het nou om een nieuwbouw- of verbouwproject gaat: wij berekenen graag de constructie. Door onze constructieve kennis kunnen we snel doorgronden wat de meest interessante economische opties voor u zijn.

Wilt u een constructieberekening laten maken door Bouwbedrijf Bodavi? Of wilt u meer weten over onze mogelijkheden in uw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Niet alleen onze professionele en ervaren vakmensen, maar ook de koffie staat altijd voor u klaar.

Enkele diensten van Bouwbedrijf Bodavi

De projecten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde projecten? Zakelijke projecten, projecten voor particulieren, nieuwbouw, verbouw of restauratie? Hieronder presenteren we met trots onze projecten.

De nieuwsberichten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van Bouwbedrijf Bodavi? En wilt u graag op de hoogte blijven? Lees dan onze nieuwsberichten.

transformatie 23 appartementen te Roosendaal

transformatie 23 appartementen te Roosendaal

Recent hebben wij de opdracht gekregen voor een transformatie van een winkel en kantoorruimte tot 23 appartementen. Deze door Studio 412 ontworpen appartementen midden in […]

lees verder
Opgeleverd: 4 woningen te Well

Opgeleverd: 4 woningen te Well

Wederom een succesvol afgerond project. Wij willen de ontwikkelaar EPM-Holding bedankten voor de succesvolle samenwerking, en de bewoners alle geluk wensen in hun nieuwe woning. […]

lees verder
Kantoorruimte te huur

Kantoorruimte te huur

+/- 80m2 Kantoor / werk ruimte te huur aan de Ammerzodenseweg 27 te Hedel. . Voorzieningen: – verwarming – toilet en pantry – Airco – […]

lees verder
Realiseren 3 docks te Rosmalen

Realiseren 3 docks te Rosmalen

In Rosmalen zijn we lekker bezig met het realiseren van 3 laaddocks. Eind november werden we benaderd om mee te denken aan het realiseren van […]

lees verder
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
073 599 1541