Wat is algemene burgerlijke en utiliteitsbouw?

In de bouwsector wordt voornamelijk gepraat over algemene burgerlijke en utiliteitsbouw en infra. Infra heeft alles te maken met grond-, weg- en waterbouw. Algemene burgerlijke en utiliteitsbouw is alles wat met bouw te maken heeft, behalve infra. Van bouwwerken als fabriekspanden, kantoorpanden en distributiecentra tot ziekenhuizen en winkels tot seriematige of vrijstaande woningbouw.

Meer over algemene burgerlijke en utiliteitsbouw

De afkorting van algemene burgerlijke en utiliteitsbouw is B&U. In de bouwsector wordt B&U vaak gebruikt als afkorting om bouwwerkzaamheden te categoriseren. Algemene burgerlijke en utiliteitsbouw bestaat namelijk uit meerdere bouwwerkzaamheden: utiliteitsbouw en algemene burgerlijke bouw.

Utiliteitsbouw is een overkoepelende term voor alle gebouwen, of nog te bouwen vastgoed, zonder een woonbestemming. Enkele voorbeelden hiervan zijn: fabrieken, kantoren, bedrijfshallen, winkels, garages en ziekenhuizen. Maar ook nu nutsvoorzieningen zoals rioolwaterzuiveringsinstallaties en energiecentrales vallen hieronder. Met algemene burgerlijke bouw wordt de woningbouw bedoeld.

Wat het verschil is tussen de algemene burgerlijke bouw en de utiliteitsbouw? Eigenlijk zit dit  verschil voornamelijk in de bestemming van een gebouw. Algemene burgerlijke bouw heeft een woonbestemming en utiliteitsbouw niet. Vaak is utiliteitsbouw ook iets grootschaliger dan algemene burgerlijke bouw.

Algemene burgerlijke en utiliteitsbouw: onze ervaring

Bij Bouwbedrijf Bodavi hebben wij jarenlange ervaring in de algemene burgerlijke en utiliteitsbouw.  Van appartementen en seriematige woningbouw tot de bouw van een distributiecentrum: wij kunnen u uitstekend van dienst zijn. Is er alleen nog maar een idee? Dan kijken wij graag samen met u naar de verschillende mogelijkheden en geven wij graag ons advies. Zijn er al uitgewerkte plannen? Ook dan denken wij graag met u mee, zodat wij uw project kunnen realiseren.

Bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u meer weten over algemene burgerlijke en utiliteitsbouw? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 073-5991541 of te mailen naar info@bodavi.nl.

De projecten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde projecten? Zakelijke projecten, projecten voor particulieren, nieuwbouw, verbouw of restauratie? Hieronder presenteren we met trots onze projecten.

Enkele diensten van Bouwbedrijf Bodavi

De nieuwsberichten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van Bouwbedrijf Bodavi? En wilt u graag op de hoogte blijven? Lees dan onze nieuwsberichten.

Kantoorruimte te huur

Kantoorruimte te huur

+/- 80m2 Kantoor / werk ruimte te huur aan de Ammerzodenseweg 27 te Hedel. . Voorzieningen: – verwarming – toilet en pantry – Airco – […]

lees verder
Realiseren 3 docks te Rosmalen

Realiseren 3 docks te Rosmalen

In Rosmalen zijn we lekker bezig met het realiseren van 3 laaddocks. Eind november werden we benaderd om mee te denken aan het realiseren van […]

lees verder
Realiseren 16 appartementen te ‘s-Hertogenbosch

Realiseren 16 appartementen te ‘s-Hertogenbosch

Voor onze opdrachtgever Maatschap Paarl en ontwikkeld door  MWPO mogen wij 16 huur appartementen gaan realiseren. De appartementen worden deels gerealiseerd in een gemeentelijk monument […]

lees verder
Nieuwbouw 21 appartementen te Almere

Nieuwbouw 21 appartementen te Almere

Afgelopen week hebben wij een bijzonder mooi project weten te scoren. In opdracht van WIBO vastgoed BV mogen wij 21 appartementen gaan bouwen in Almere. […]

lees verder
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
073 599 1541