Mantelzorgwoning bouwen

Steeds vaker wonen de oudere familieleden niet meer in verzorgingstehuizen maar in mantelzorgwoningen. Mantelzorgwoningen maken het mogelijk om uw familie eenvoudig dicht bij huis te verzorgen. Wilt u een mantelzorgwoning laten bouwen? Bouwbedrijf Bodavi heeft al meerdere mantelzorgwoningen gerealiseerd, waar we samen met onze opdrachtgevers streven naar een betaalbaar, gebruiksvriendelijk en esthetisch mooie woning.

Wij kunnen voor u het tekenwerk verzorgen waarbij we meedenken met praktische oplossingen. Uiteraard kunnen we ook op basis van de tekeningen van een architect het project realiseren. U bent van harte welkom om op elk moment bij ons een bak koffie te komen drinken, zodat u met ons kunt doornemen wat uw wensen zijn. Uiteraard is het mogelijk om op locatie de situatie samen te bekijken. Met onze bouwtechnische kennis kunnen we u adviseren op het gebied van kosten, gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm bouwen van een mantelzorgwoning.

Waarom een mantelwoning laten bouwen door Bodavi?

Waarom u een mantelzorgwoning moet laten bouwen door Bouwbedrijf Bodavi? Omdat wij een heleboel voordelen te bieden hebben:

  • Wij staan voor heldere communicatie met korte lijnen en het liefst mondeling. Dit maakt het bouwtraject een stuk aangenamer voor de opdrachtgever.
  • Grote flexibiliteit. Valt u tijdens het bouwproces iets op wat u liever anders wilt? Geen probleem! Onze timmermannen op de bouwplaats staan overal voor open en als de wijziging niet al te ingrijpend is, kunnen we deze direct doorvoeren waar u bij staat.
  • Omdat we actief zijn in de particuliere woningbouw zijn we gewend aan maatwerkoplossingen. Daarom hanteren we een persoonlijke benadering om een mantelwoning te realiseren die bij de huidige woning past.

Met ruim 60 jaar ervaring in de bouw heeft u aan Bouwbedrijf Bodavi een solide partner. Groot, klein, luxe of met een budget we kunnen overal in meedenken. We kijken naar de situatie om op alle fronten te assisteren in het bouwen van een mantelzorgwoning waar u en uw familieleden iets aan hebben. Samen de schouders eronder voor een mooi resultaat waar u bent voorzien van alle gemakken. Meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Een mantelzorgwoning mag maximaal 100m2 groot en 5 meter hoog zijn. Hierbij mag u alleen op de begane grond wonen. Wel mag er eventueel een kleine zolder voor opslag aanwezig zijn. Verder mag een mantelzorgwoning zonder vergunning gebouwd worden, omdat het een tijdelijke woning is. Wilt u een grotere woning bouwen? Dan is het wel nodig om een vergunning aan te vragen bij uw gemeente.

Een mantelzorgwoning mag altijd gebouwd worden, mits dit op eigen terrein is en de woning voldoet aan de regels voor het bouwen van een mantelzorgwoning. U hoeft geen vergunning aan te vragen. Wel moet u rekening houden met de regels op het gebied van veiligheid en gezondheid uit het Bouwbesluit. Bovendien is het belangrijk dat de bewoner(s) daadwerkelijk zorg nodig hebben of verlenen en de woning dus ook gebruikt wordt voor mantelzorg.

Stopt de mantelzorg? Dan mag de mantelzorgwoning niet langer gebruikt worden als woning. Ook mag deze niet omgezet worden naar een woning. De woning hoeft niet te worden afgebroken, maar de keuken en badkamer moeten wel worden verwijderd. Hier hoeft u geen vergunning voor aan te vragen.

De projecten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde projecten? Zakelijke projecten, projecten voor particulieren, nieuwbouw, verbouw of restauratie? Hieronder presenteren we met trots onze projecten.

Enkele diensten van Bouwbedrijf Bodavi

De nieuwsberichten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van Bouwbedrijf Bodavi? En wilt u graag op de hoogte blijven? Lees dan onze nieuwsberichten.

Nieuwbouw 2 kapper te Vught

Nieuwbouw 2 kapper te Vught

Weer een mooi project mogen wij gaan realiseren. Afgelopen week zijn de contracten getekend voor het bouwen van een nieuwbouw 2 kapper in Vught. De […]

lees verder
Nieuwbouw woonhuis te Veghel

Nieuwbouw woonhuis te Veghel

Wij zijn zeer verheugd dat we dit woonhuis geheel ontworpen door Thomas Architecten  mogen gaan realiseren in Veghel. De overdracht  zal in week 39 plaats […]

lees verder
Nieuwbouw woonhuis te Vught

Nieuwbouw woonhuis te Vught

Wij zijn zeer verheugd dat we dit woonhuis van ruim 1950m3 geheel ontworpen door Maas architecten en gelegen op het terrein van de voormalige kazerne […]

lees verder
Nieuwbouw woonhuis aan de Vinkelse Slagen te Vinkel

Nieuwbouw woonhuis aan de Vinkelse Slagen te Vinkel

Het is zover, de nieuwbouw van het woonhuis van Fam. van Vianen word gestart. Bodavi heeft de eer om deze door Vianen ontwerpers van gebouwen […]

lees verder
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
073 599 1541