Wat is utiliteitsbouw?

Utiliteitsbouw is een overkoepelende term, maar wat is de betekenis nu precies? Wij leggen het u graag uit. Utiliteitsbouw is alles wat bedrijfsmatig is en geen woonbestemming heeft. Wanneer wij het over utiliteitsbouw hebben, hebben wij het over bouwwerken als fabriekspanden, kantoorpanden, bedrijfshallen en distributiecentra.

De definitie van utiliteitsbouw

Utiliteitsbouw is dus best breed. Om u een goed beeld te geven van wat utiliteitsbouw precies is, hebben wij enkele voorbeelden op een rijtje gezet:

  • Gebouwen met een werkbestemming, zoals fabrieken, kantoren, scholen, bedrijfshallen en logistieke magazijnen.
  • Gebouwen die gebruikt worden voor commerciële dienstverlening, zoals winkels en garages.
  • Maatschappelijke gebouwen, zoals ziekenhuizen en scholen.
  • Nutsvoorzieningen zoals rioolwaterzuiveringsinstallaties en energiecentrales.

De betekenis van utiliteitsbouw komt van de Engelse term ‘utility’ en staat voor ‘nut’ in het Nederlands. Utiliteitsbouw gaat dus over gebouwen die nuttig zijn en waarin gewerkt kan worden. Welk nut een gebouw heeft, hangt af van de eigenaar of het bedrijf van het pand.

Utiliteitsbouw door Bouwbedrijf Bodavi

Bij Bouwbedrijf Bodavi hebben wij jarenlange ervaring in de utiliteitsbouw. Wij helpen bedrijven dan ook graag aan de best passende oplossing voor hun bedrijfshuisvesting. Van de eerste tekeningen voor het ontwerp, tot het vergunningstraject en de uiteindelijke bouw: wij verzorgen doorgaans het complete project. Daarnaast adviseren wij graag over de financiële mogelijkheden. Onze uitgebreide calculatiemodule, die is gebaseerd op de projecten die wij in het verleden hebben gerealiseerd, kunnen wij al snel een schatting geven van de haalbaarheid van het project. Wij hebben de tools om snel te kunnen schakelen.

Wilt u meer weten over wat utiliteitsbouw precies is of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 073-5991541 of te mailen naar info@bodavi.nl.

De projecten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde projecten? Zakelijke projecten, projecten voor particulieren, nieuwbouw, verbouw of restauratie? Hieronder presenteren we met trots onze projecten.

Enkele diensten van Bouwbedrijf Bodavi

De nieuwsberichten van Bouwbedrijf Bodavi

Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van Bouwbedrijf Bodavi? En wilt u graag op de hoogte blijven? Lees dan onze nieuwsberichten.

Kantoorruimte te huur

Kantoorruimte te huur

+/- 80m2 Kantoor / werk ruimte te huur aan de Ammerzodenseweg 27 te Hedel. . Voorzieningen: – verwarming – toilet en pantry – Airco – […]

lees verder
Realiseren 3 docks te Rosmalen

Realiseren 3 docks te Rosmalen

In Rosmalen zijn we lekker bezig met het realiseren van 3 laaddocks. Eind november werden we benaderd om mee te denken aan het realiseren van […]

lees verder
Realiseren 16 appartementen te ‘s-Hertogenbosch

Realiseren 16 appartementen te ‘s-Hertogenbosch

Voor onze opdrachtgever Maatschap Paarl en ontwikkeld door  MWPO mogen wij 16 huur appartementen gaan realiseren. De appartementen worden deels gerealiseerd in een gemeentelijk monument […]

lees verder
Nieuwbouw 21 appartementen te Almere

Nieuwbouw 21 appartementen te Almere

Afgelopen week hebben wij een bijzonder mooi project weten te scoren. In opdracht van WIBO vastgoed BV mogen wij 21 appartementen gaan bouwen in Almere. […]

lees verder
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 14 referenties
073 599 1541